Voormalig bondscoach George Knobel overleden

Datum 06-05-2012 | Profiel Geplaatst door pleijdooi | 565 keer bekeken

ROOSENDAAL – George Knobel is zaterdagavond in zijn woonplaats Roosendaal op 89-jarige leeftijd overleden. Hij was in het verleden bondscoach van het Nederlands elftal en trainer van onder meer Ajax en MVV. Enkele weken geleden werd, volgens de berichtgeving, de ziekte Alzheimer bij Knobel geconstateerd. De gezondheid van de voormalige bondscoach ging snel achteruit.

 

In augustus 1973 werd hij aangesteld als trainer bij Ajax. Knobel bleef in Amsterdam werkzaam tot en met april 1974. Hij baarde opzien met zijn interview waarboven de kop ‘Ajax gaat ten onder aan drank en vrouwen’ prijkte. Dat krantenartikel kostte hem vrijwel direct zijn baan bij Ajax. Met Oranje kwalificeerde hij zich voor het EK van 1976.

 

Nederland behaalde tijdens dat toernooi de derde plaats. Later was Knobel onder meer nog werkzaam voor het Belgische Beerschot en voor de nationale voetbalbond van Hong Kong als trainer. In de functie van manager en scout was hij actief voor RBC Roosendaal en MVV.

Categorie Geplaatst in Sport | Meld reactie 2 people like this post

0 reacties op Voormalig bondscoach George Knobel overleden