Stappen in Roosendaal. Waar kan je terecht?

De stad Roosendaal ligt in de Bourgondische provincie Noord-Brabant. Daarom is het niet zo verwonderlijk dat je in Roosendaal een groot aantal aan horecagelegenheden kunt vinden. Er zijn niet alleen eetcafés maar ook een groot aantal restaurants.

Het spreekt waarschijnlijk voor zichzelf dat je in Roosendaal ook prima terecht kunt wanneer je een avond de kroeg in wilt duiken of eens lekker wil gaan dansen. En er zijn ook voldoende nachtclubs te vinden voor de echte partyliefhebbers.

Over het algemeen liggen de meeste horecagelegenheden in het centrum van Roosendaal. Ga je liever voor een snelle hap bij een fastfoodrestaurant, dan kan je deze in Roosendaal buiten het centrum vinden.

Toch is het niet zo dat je in Roosendaal veel keuze hebt als je trek hebt in Thaïs, Spaans, Mexicaans of Turks eten. Er zijn wel genoeg shoarmatenten in de stad, maar echte restaurants die deze gerechten serveren zijn er in deze stad tot nu toe nog niet.

Uit eten in Roosendaal

Er is een Roosendaal voldoende keuze in eetgelegenheden. Behalve de traditionele keuken kan je in Roosendaal ook terecht voor buitenlandse gerechten. Er is een ruime keuze uit Italiaanse, Griekse en Aziatische restaurants.

Wel is het zo dat er een groot aantal restaurants in Roosendaal gebruik maken van de all you can eat formule. Dit is voor veel mensen ideaal omdat je dan niet alleen een groot aantal verschillende gerechten kunt proeven, je komt ook nooit voor financiële verrassingen achteraf te staan.

Uitgaan in Roosendaal

Heb je na het eten van een heerlijke maaltijd zin om eens lekker uit te gaan, dan is daarvoor in Roosendaal ook meer dan genoeg te vinden. Over het algemeen concentreert het uitgaansleven zich in Roosendaal in het centrum.

Met name de Oude Markt en de Bloemenmarkt staan bekend om de vele bars. Ook op de Kade en het Tongerloplein kan je gezellige bars en café’s vinden. Voor iedere leeftijd is er wel een leuk café te vinden.

Liefhebbers van dansen kunnen op de Bloemenmarkt terecht bij een aantal dancings. Zeker op vrijdag en zaterdag is het gezellig om in Roosendaal te gaan stappen. De donderdag is over het algemeen de uitgaansdag voor jongeren.

Over het algemeen geldt voor uitgaan in Roosendaal dat je beter niet te vroeg in de avond kunt beginnen. Meestal begint het zo rond middernacht pas druk en dus ook gezellig te worden. Brabantse nachten zijn lang!