Terug naar overzicht

Wandelen in Voorne’s Duin

Plaats hier een plaatje

Foto door: knnv roosendaal

WANDELEN IN VOORNE’S DUIN.

ROOSENDAAL – Op zondag 10 juni 2012 organiseert de KNNV Roosendaal een wandeling op Voorne’s Duin. De vertrektijd is om 8.30 uur vanaf de parkeerplaats MEC Visdonk hoek Zundertseweg/Rozenvendreef in Roosendaal. De gidsen voor deze wandeling zijn Wim van Vliet en Adrie Gladdines.

Voorne’s Duin ligt op het Zuid-Hollandse Voorne Putten. Omdat er in tegenstelling tot veel andere duingebieden geen drinkwater wordt gewonnen, komen er nog vochtige en natte duinvalleien voor met veel bijzondere planten. Op de duinmeren komen talloze moeras- en watervogels af, zoals zilverreigers, broedende lepelaars maar ook vele soorten libellen en vlinders. Dit uitgestrekte duingebied is als eerste natuurgebied in Nederland aangewezen als Natura 2000 gebied. Door de aanleg van dammen en dijken is de omgeving sterk veranderd maar de soortenrijkdom is dankzij
zorgvuldig beheer door Natuurmonumenten en het Zuid-Hollands Landschap nog altijd zeer waardevol. Er zijn drie grote duinmeren (Brede water, Quackjeswater en Tenellaplas) en meerdere kleine poelen.
Van bijzonder belang zijn de vochtige duinvalleien met onder meer een grote populatie groenknolorchis. Hier kunt u zandhagedis, blauwvleugelsprinkhaan, wilde tijm, kleine steentijm en nachtsilene aantreffen. Het belooft een interessante wandeling te worden.

De wandeling is voor iedereen gratis en duurt tot  ± 13.30 uur, waarna er teruggereden wordt en we rond half drie weer in Roosendaal zijn. De meerijbijdrage is € 8,–.

Meer informatie over
de activiteiten van de KNNV kunt U vinden op onze website
www.knnv.nl/roosendaal

Geplaatst door knnv roosendaal 0 reacties

Uw reactie op dit bericht

Reacties op dit bericht