Terug naar overzicht

Ellen ten Damme te gast in Spotlight

Plaats hier een plaatje

Foto door: pleijdooi

ROOSENDAAL – Jaap Pleij ontvangt zondag 15 mei een van zijn favoriete zangeressen in het Radio Stad FM cultuurprogramma Spotlight. Ellen ten Damme schuift deze ochtend tussen 11.00 en 12.00 uur aan in de studio aan de Molenstraat om met Pleij van gedachten te wisselen over haar nieuwe productie Twools, een samenwerkingsproject met het Scapino Ballet Rotterdam.

Vier weken voor de première op 1 juni in Rotterdam wordt er in de dansstudio en de opnamestudio hard gewerkt aan dit avontuur. Voor Ellen ten Damme is de samenwerking met een topgezelschap als Scapino een droom die uitkomt. Zij heeft de afgelopen dagen enkele nieuwe Nederlandstalige nummers opgenomen die zij als sneakpreview in de choreografieën van Ed Wubbe zal uitvoeren. Deze nieuwe liedjes zijn een work in progress voor haar nieuwe album dat in het najaar zal uitkomen. Ellen ten Damme: ‘Om met Scapino Ballet Rotterdam samen te werken is voor mij een droom die uitkomt. Waarom? Mijn inspiratie voor wat ik nu doe, gaat terug naar de eerste wereldtournee van Kate Bush. De manier waarop zij dans en muziek combineerde maakte op mij een onuitwisbare indruk. Om dan binnenkort met Scapino op toneel te staan is bijzonder. Scapino schuwt het experiment niet, zeker niet als het gaat om het ‘blenden’ van dans en muziek en, in mijn samenwerking met Ed Wubbe, popmuziek. Wat ik goed vind aan hem is dat het niet allemaal al is voorgekauwd, maar dat hij uitgaat van wat de dansers aanbieden en dat de basis van de choreografieën, naast mijn nummer ‘Durf jij’, mijn nieuwste Nederlandstalige liedjes zijn.”

TWOOLS is een non-stop aaneenschakeling van korte dansstukken door vele choreografen, afgewisseld door snelle decorwisselingen. In TWOOLS 13 zijn dit Ed Wubbe, huischoreograaf Marco Goecke, jonge internationale gastchoreografen Felix Landerer, Heidi Vierthaler, Alessandro Pereira en Scapino danser Min Li.

Een andere gast die Pleij deze ochtend ontvangt, is Michael van Hoorne. Samen met Chiel van Praag treedt hij op als ceremoniemeester in de productie ‘De Bonte Dinsdagavondtrein ontspoort’, een echte meezingshow die op zondag 22 mei is te zien in Stadsschouwburg De Maagd in Bergen op Zoom. De liedjes die ten gehore worden gebracht varieren van Annie M.G. Schmidt tot Willy Alberti en van ’t Schaep met de vijf Poten’ tot Dorus. Chiel en Michael krijgen assistentie van de knappe zangeres Lenneke Hoedenmakers en een aantal rasmuzikanten. Vooral voor ouderen is deze voorstelling een feest der herkenning. De vaste ingredienten –Rien Broere en Toon de Gier-  zijn uiteraard ook weer aanwezig. Spotlight wordt rechtstreeks uitgezonden tussen 10.00 en 12.00 uur.

Geplaatst door pleijdooi 0 reacties

Uw reactie op dit bericht

Reacties op dit bericht