Terug naar overzicht

Harry Vermeegen haalt ten onrechte uit naar ‘zeilmeisje’

Plaats hier een plaatje

Foto door: pleijdooi

ROOSENDAAL – (tekst Jaap Pleij) Om de voetballiefhebbers een reden te geven in de ochtenduren op de oudere jongeren-zender af te stemmen heeft Radio Veronica zich verzekerd van regelmatige gesproken bijdragen van Hans Kraay Jr (maandag), Harry Vermeegen (woensdag) en Johan Derksen (vrijdag).

 

Van de heren wordt verwacht dat ze hun deskundige licht laten schijnen over actuele voetbalontwikkelingen. Bij Kraay Jr en Derksen hoeft gezien hun roemrijke verleden geen vraagteken te worden geplaatst bij hun deskundigheid. Bij Harry Vermeegen ligt dat  met als enig sportief wapenfeit een rommelig voetbalprogramma dat hij jaren lang met Henk Spaan mocht samenstellen en presenteren.geheel anders. Vermeegen schreeuwt en overschreeuwt zichzelf regelmatig. Jarenland deed hij dat in volstrekte anonimiteit, maar ‘dankzij’ Veronica en RTL staat hij nu weer regelmatig in de spotlights.

 

RTL stelde hem in in de gelegenheid televisiereportages te maken van bekende Nederlandse voetballiefhebbers. Kennelijk heeft RTL flink met de geldbuidel gerammeld om de voetballers over de streep te trekken, want hoe verschillend de spelers ook zijn, je ziet ze allemaal denken: hoe kom ik zo snel mogelijk van die malloot af? Na zijn voorspelbare riedeltje in het ochtendprogramma van Veronica wilde Vermeegen onlangs zonodig een statement maken. Lijdend voorwerp van zijn ongenuanceerde toorn was Laura Dekker, in Nederland beter bekend als ‘het zeilmeisje’.

 

Vermeegen haalde ongenadig hard uit naar dit ‘vreselijke verwende kind dat het zich zo maar kon permitteren om gedurende een jaar rond de wereld te zeilen, niet gehinderd door de leerplichtwet. ‘Wie in Nederland kan zich dat veroorloven, en dan mag dat kind ook nog eens haar belevenissen uit de doeken doen bij Pauw en Witteman zonder ook maar één kritische vraag te hoeven beantwoorden?’ Een wakkere presentator had op dat moment natuurlijk gevraagd: hoeveel Nederlanders kunnen het zich permitteren om jarenlang in het zonnigste gedeelte van Amerika te wonen, zoals Vermeegen, zonder daar noemenswaardige arbeid te verrichten?

 

Bij de Veronicapresentator kwam deze heldere gedachte echter niet op. Wat verwijt Vermeegen het ‘zeilmeisje’ nu eigenlijk? Dat ze op prille leeftijd haar grote droom heeft gerealiseerd en lak heeft gehad aan organisaties en personen die haar dat trachtten te verbieden? Laura Dekker heeft in eerste instantie nooit zelf de publiciteit gezocht. Van alle kanten doken de media op haar toen ze lucht kregen van haar voornemen, waarvan ze zich ondanks tegenwerking van alle kanten niet heeft laten afbrengen.

 

Wie kan haar dat nazeggen? Vermeegen in ieder geval niet. Dat hij zich al jaren opdringt aan topvoetballers verraadt een diepgaande frustratie. Vermeegen had natuurlijk zelf een van die topvoetballers willen zijn. Welk recht heeft zo’n gefrustreerde ziel, die zich gedwongen ziet zich bij zijn beperkingen neer te leggen, een meisje te bekritiseren dat haar dromen wel durft na te jagen?

 

En dat Laura Dekker nog bekakter praat dan de koningin, zoals Vermeegen ook nog meende te moeten opmerken, doet geheel niet terzake. ‘Waar gaat dit over?’, zou Johan Derksen ongetwijfeld hebben gesteld. Dekkers stemgeluid is in ieder geval een verademing vergeleken met het aanstellerige- en geacteerde gebral van Vermeegen. (column Jaap Pleij).

Geplaatst door pleijdooi 2 reacties

Uw reactie op dit bericht

Reacties op dit bericht

  • Siep schreef op 13-03-2012

    Jammer Jaap, dat je niet inhoudelijk ingaat op de kritische mening van Harry. Velen in Nederland – inclusief mijzelf – zijn het namelijk volstrekt met hem eens. Wat voor een land wordt dit als kinderen alle ruimte krijgen om hun dromen waar te maken?
    En wat die voetbalkennis betreft: Kraay jr en Derksen zijn zeer, zeer matige voetballers geweest, terwijl Harry een alom erkend talent heeft om topvoetballers te doorgronden en motiveren.
    Nogmaals, jammer.

  • kees schreef op 23-03-2012

    Als iedereen zijn dromen waar kon maken..dan zouden we een vrolijk land krijgen zonder gefrustreerde zeikstralen