Terug naar overzicht

Nieuwsbrief 26 augustus

 

Dichtbij Borrel goed bezocht

 

De Dichtbij-borrel, donderdagavond in Roosendaal, is goed bezocht. Zo’n 30 Dichtbij-schrijvers en geïnteresseerden kwamen naar Zaal Erato in Roosendaal om te praten over dichtbijbrabant.nl, het hyperlokale initiatief van BN DeStem. De aanwezigen waren vooral mensen die al publiceren op een van de 24 Dichtbij-sites: bestuursleden van verenigingen die er hun nieuws op kwijt kunnen, maar ook mensen die DichtbijBrabant gebruiken als het platform om hun mening kwijt te kunnen (de bloggers).

 

De avond werd ingeleid door Johan van Uffelen, hoofdredacteur van BN DeStem. Hij wees op de veranderende rol van de krant in West-Brabant. Door bezuinigingen zijn er minder krantenpagina’s en minder journalisten. “De krant richt zich steeds meer op achtergrond, analyse en opinie. We moeten vaker nee zeggen tegen kleine berichten.”

 

En voor dat soort kleine berichten is er nu precies DichtbijBrabant, meldde Kevin van Boxel, coördinator van de webistes. “Daar kan iedere vereniging zelf zijn eigen nieuws kwijt.” Kevin gaf de aanwezigen daarna een reeks tips voor het goed en doeltreffend publiceren van een artikel op Dichtbijbrabant. “Gebruik duidelijke, korte koppen. Maak de tekst niet te lang. Zet de foto linksboven.”

 

Die tips en tricks zullen we binnenkort ook op deze website publiceren. Ook gaan we aan de slag met een aantal opmerkingen van de gebruikers van de site; zoals: statistieken per artikel (zodat je kunt zien hoe vaak jouw artikel gelezen is), een item nieuwsbrieven (met daaronder tips en tricks) en het wegnemen van de verplichte registratie om te reageren op een verhaal.

 

Heeft u nog meer tips voor ons? Mail ze naar dichtbij@bndestem.nl